Stormfulle høyder

Stormfulle høyder

At Lofoten er et kjedelig sted å bo kan man stryke over med en stor, tykk og svart tusjpenn! Dette har virkelig vært en vinter hvor utfordringene har stått i kø og takplatene har flydd land og strand i mellom.

I helgen som var fikk vi det foreløpig siste magadraget fra moder jord og henne hissige pust, og det blåste mer en friskt på flere steder. Gjennom hele vinteren har den ene stormen nærmest avløst den andre, og lofotingene har såvidt rukket å trekke pusten og skalke alle luker før neste ‘ramling’ har kommet. Utfordrende? Joda, man skulle jo tro det – men kjedelig er det i alle fall ikke.

Skal du bo i Lofoten er du nødt til å elske vær. For i Lofoten er det vær hele tiden, og til og med på fine dager! Det er fascinerende, ja, nærmest ravgalt når det står på, men du verden for et trykk man kan oppleve her ute. Det finnes folk som er værsyke og de trenger ikke å ta turen utover hit. Det vil være en begynnende depresjon du ikke vil klare å riste av deg med det første, og derfor er det bare å snu i Svolvær og vende tilbake.

For de som elsker en nærmest bohemsk livsstil kombinert med det hverdagslige og bistre så er Lofoten stedet å være, og du verden hvor inspirerende det kan være.

Så ja takk: vi tar gjerne en storm til her ute, for husk at vi er laget av et helt spesielt materiale. Nå skal skreien inn til lands og viderebringes utover til middagsfatene i det ganske land, og det står tusenvis av mennesker parat for å føre dette fantastiske produktet opp fra havdypet og inn til alle kjøkkenbenkene.

Det er dette vi er laget av her ute og det akter vi å fortsette med – være det seg stormfullt eller ikke!


Comments are closed.