Slår et slag for Finnmark

Slår et slag for Finnmark

Vi er nesten nødt til å slå et lite slag for Finnmark fra her i Lofoten! Hvorfor? Rett og slett fordi vi har lyst og fordi det er ytterst fortjent!

Mennesker lever og ånder for ekstrem natur, og nettopp derfor har Lofoten blitt så utrolig populært over hele verden, men når det er sagt: Finnmark fortjener nøyaktig den samme oppmerksomheten, for også der er det natur som kan ta pusten fra deg, om enn på en noe annen måte.

Finnmark er rett ut sagt helt fantastisk men som sagt ikke på samme vis som Lofoten. Der Lofoten glimrer med sine fantastiske fjell som kommer rett opp av havgapet og med revnende tindetopper, skilter Finnmark med en litt annen magi. Der er det mer det stoiske og storslåtte som gjelder. Det er de enorme viddene og det flate landskapet som fascinerer. Og sist men ikke minst er det de utrolige elvene som åpner sine kjefter opp slik at gigantlaksene finner sin vei tilbake til sine fødesteder. Det rett og slett ganske utrolig å være vitne til. Finnmark tilbyr ss de lange fjordene og det golde landskapet som du ikke finner noen andre steder.

Og når vi snakker om golde landskaper, så har du virkelig en godbit i vente hvis du legger turen lengst østover. Det vi da snakker om er opplevelsen som venter på deg hvis du kjører forbi både Vadsø og Vardø. Følg den smale og kronglete veien utover mot havgapet og du kommer til en plass som heter Hamningberg! På vei utover dit kjører du gjennom et landskap som garantert vil ta pusten fra deg. Her steiler det ravnsvarte fjell opp og det er så goldt og kaldt miljø at det føles som at man er på en helt annen planet. Det lar seg nesten ikke beskrive – det må simpelthen oppleves.

Finnmark blomstrer og vil fortsette med det i uoverskuelig tid fremover. Med gode markedsføringsfolk i spissen er det gode utsikter i vente for landsdelen!


Comments are closed.