Lofotfisket som turist

Lofotfisket som turist

Legg turen utover til Lofoten og opplev det berømte Lofotfisket som turist! Vi garanterer at du får en opplevelse du aldri har sett maken til, og du verden for en god man som venter på deg i dypet av havet.

skreifiske

Det tradisjonsrike fisket har pågått i flere generasjoner og rett utenfor Lofotens øyer yrer det av folkeliv fra februar til april.

Bli med som turist

Det verdenskjente torskefisket som starter på vinteren når skreien fra Barentshavet kommer inn for å gyte fungerer som en gnisttenner i Lofoten. Et område som har ligget inntullet i det stummende vintermørket våkner plutselig opp til liv, og alle som er tilstede for å oppleve dette blomstrer til.

Hvis dette er noe du kunne tenke deg å vært med på, så har du naturligvis muligheten til det. Småbåtflåten holder til i havområdene rundt fiskeværene og det er mange fiskere som tilrettelegger for turisme ombord på båtene sine. Det betyr at du kan hoppe ombord i en ekte lofotbåt og være med på det eventyrlige skreifisket som er så viktig for regionen.

Du kan også være med på mer organiserte turer hvor du kan fiske etter skreien med stanga fra båtdekket, og på noen av disse turene får man faktisk servert kokt fisk ombordt. Det er ingenting som smaker så godt som fersk, kokt torsk. Hvis du er sjøvant kan du også leie din egen båt og prøve lykken til havs.

VM i Skreifiske

Den internasjonale fiskekonkurransen, VM i Skreifiske, avholdes i Svolvær hver år og i dette tidsrommet blir plutselig lille Svolvær gjort om til en levende metropol. Her får du yrende folkeliv over hele byen, og hvis du hiver deg med blir det kanskje du som haler vinnertorsken over ripa. Gode, varme klær og upåklagelig humør pakket med i kofferten er en forutsetning!


Comments are closed.