Lofoten på sykkel

Lofoten på sykkel

Å oppleve Lofoten er noe helt spesielt, men hvis du gjør dette på sykkelsetet ditt kan vi garantere at du forsterker denne opplevelsen betraktelig!

Å la inntrykkene rase mot deg fra sykkelsetet er en opplevelse du ikke har lyst til å gå glipp av! Gjør deg klar til å oppleve Lofoten på sykkel!

Storslagent

Selv om Lofoten er preget av vill og rå natur med både høye fjell og store hav, så er faktisk veiene i det store og hele flate, og dette igjen sørger for at du får en flott opplevelse hvis du velger å ta en sykkeltur i Lofoten. Europavei 10, som går helt fra Tøre i Sverige og som ender ytterst i Lofoten i Å, har en rekke flotte avstikkere som man kan benytte seg av hvis man har sykkel. Dette anbefaler vi på det varmeste, for om du sykler E10 på sommeren kan det naturligvis være en del trafikk som man må forholde seg til. Det mest positive med å bruke avstikkerne er at du får se de mange små lokalsamfunnene som finnes, og plasser som Nusfjord er bare noen de historiske og nydelige stedene man kan oppsøke.

Det finnes også flere steder hvor man kan ta av fra europaveien og komme inn på den igjen senere og på disse stedene kan man sykle nærmest alene i det fredelige landskapet.

Magiske kvelder og netter

solnedgang Lofoten
Husk på at det er midnattsol i Lofoten i tidsrommet mai til august, og hvis du da utpå senkvelden og natten sykler langs ruter som vender vest og nordover kan du få en opplevelse som vil sitte spikret i minnet ditt for evig og alltid. Å se den store, gule skiven henge på himmelen når klokken har bikket 24 er ikke noe man får se hver dag, eller natt!

Mye asfalt

Grusdekke finner man lite av i Lofoten og tilsammen er det snakk om omtrent 20 kilometer. Avstandene er heller ikke så store som man skulle tro, og å sykle langs E10 fra Fiskebøl til å er en tur på omtrent 16 mil. Pakk sykkeltasken og et lite telt og legg i vei – det er utrolig mange flotte steder hvor man kan telte.

Les mer på Lofoten.info.


Comments are closed.