Kunstnernes hjem

Kunstnernes hjem

Lofoten har fått et rykte på seg for å være kunstnernes hjem, og hvis man tenker seg om så er det kanskje noe i denne påstanden. Hvis du går rundt i Svolvær eller Henningsvær og spaserer, så er det ikke fritt for at du til tider får en litt sånn bohemaktig følelse, og spesielt gjelder dette Henningsvær.

Henningsvær er en meget spesiell plass som på en måte har sluppet unna tidens tann, og bare for å dra et eksempel så finner vi ikke en eneste B-Young butikk eller Rema-butikk der – og når sant skal sies: det føles faktisk ganske godt.

Tvert i mot får man følelsen av at det er det gode livet som dyrkes der. Det er opplevelsene som står i sentrum, og det er flust med kunstnersjeler som har tatt tilflukt dit og som har dette som sin base for sin virksomhet. Og tro bare ikke at det kun er nordmenn og nordlendinger spesielt som holder til der! Å neida, her er det folk fra hele verden, og hvem har vel ikke truffet på en svenske hver eneste gang de har besøkt Lofoten! Mennesker som har vært innom den velkjente skolen Konstfack


Comments are closed.