Å oppsøke ro

Å oppsøke ro

Vi har nevnt det tidligere i denne artikkelen – å oppsøke roen virker å være noe som er i vinden blant folk som er bosatt i byene. Noen søker om boliglån for å flytte permanent, mens andre prøver seg ut over en kortere eller lengre periode for se om dette er noe for dem.

Å oppsøke roen er et tegn på at du kanskje opplever hverdagene dine som hektisk og stressende, og dette er noe mange sitter med en følelse av. Stress og jag er aldri særlig oppløftende og an kan gå rundt å føle seg både utbrent og sliten uten å helt vite det selv. Lofoten er fantastisk rekreasjon, men det krever jo selvfølgelig at man er mottakelig for dette. Kroppen og sinnet trenger ro og fred i mange tilfeller, mens i andre tilfeller takler kroppen det helt fint at livet går i full fart.

Småbrukene går unna og mange realiserer planene om å drive smått for seg selv på et eller annet vis etter å ha tilbragt mange år i storbyen. Når det er sagt: det går an å flytte til Lofoten, bo der og jobbe uten at det nødvendigvis behøver å være et småbruk involvert! Noen ganger kan det være godt for et menneske å kjenne på at forholdene er litt mindre. Mindre byer, ikke så store arbeidsplasser, litt roligere forhold – generelt sett litt lavere tempo.

Å kunne handle i Svolvær på en lørdag uten å føle at det er sinnsykt med folk ute på gatene er egentlig en ganske ålreit følelse. Man trenger ikke å kjøpe seg et hus ute i ødemarken for å få mer ro. Det handler litt om store kontra små forhold og ikke minst nærheten til naturen.

Å finne seg selv er kanskje en utvasket klisje, men det ligger en slags logikk i det. Husk at Lofoten for eksempel vil være langt dårligere på tilbudssiden i forhold til aktiviteter, idrettslag etc. enn en hvilken som helst storby, men så de andre tingene som er viktige da.


Comments are closed.