Å jobbe på et lite sted

Å jobbe på et lite sted

Å bo på et lite sted, og slike steder finnes det flust av i Lofoten, kan være en stor utfordring – og den kanskje største utfordringen handler om arbeid!

Lofoten har et aldri så lite ord på seg for å være et bohemsted, og i det legger vi at det er mange kunstnersjeler som tar veien utover hit for å bosette seg. Årsakene kan være mange, men kanskje det en stor inspirasjonskilde for noen å bo her ute? Boliger som heller ikke er så dyre, spesielt ikke på de små plassene, kan jo også friste mange. Og hva er det som er felles for mange av disse typene som kommer utover hit. Jo, de funnet ut hvordan å jobbe hjemmefra, og hvis det er noe du også har, så hvorfor ikke ta deg et prøveår her ute i havgapet!

Nå trenger du naturligvis ikke å måtte være kunstner for å bo her sammen med oss, og det er selvsagt massevis av andre yrker som kan sørge for at du kan bo her i Guds ville og frodige natur! Forfattere og malere har ikke alle muligheten til å bli, men med nettets store muligheter er det nesten grenseløst hvor mye arbeid man kan klare å få gjort fra innsiden av husets fire vegger!

Folk er freelance-skribenter, jobber med å kjøpe inn og selge varer fra utlandet, de er grafiske designere, de lager nettsider, de skriver blogger av forskjellige typer – ja, kort sagt er mulighetene uendelige for å si det slik, og det er egentlig bare din egen fantasi som vil sette begrensninger for deg på dette feltet. Og angående det å jobbe hjemmefra: du vet at når du bor i Lofoten så har ethvert produkt du måtte lage nesten sin egen styrke bare ved at det er produsert her?

Nå dyrkes det kamskjell og blåskjell og alskens mulig som du kan omsette fra ditt eget hjem omtrent, og jo mer oppfinnsom du er jo flere muligheter har du!


Comments are closed.